upload foto 360 ke facebook

Cara upload foto 360 ke Facebook paling senang

Dah alang² aku kat Penang untuk job shoot, kali ini aku nak share dengan korang cara nak upload foto 360 ke Facebook..

Aku tak tahulah tahapnya susah ke senang untuk korang, tapi masa mula² aku main kamera 360, pening juga. Macam² cara aku try, ada yang tak kena ada yang jadi.

Yang aku nak tunjuk cara upload ni salah satu cara la, yang pada aku workable dan aku paling selesa guna. Gambar equirectangular ni bukan saja boleh guna untuk Facebook, tapi platform lain juga. Contohnya, aku guna kat Google Maps (untuk kerja virtual tour)

Jadi terpulang kat korang lah, kalau ada cara lain guna saja. Asalkan korang happy.

Kalau rasa nak usha kamera Insta360 one X, boleh tengok kat TS Camera (Lazada Affiliate)