insta360 one x

Insta360 one X sudah sampai Malaysia!

Ada satu kamera ajaib yang member² aku panggil kamera bomoh alaf baru sebab bila ambil gambar tak nampak batangnya, jom kita layan kamera Insta360 one X..

Sebenarnya kamera ini jenis 360°, ada dua lens. Jadi bila satu lens dah cover 180°, kalau kau ada dua dapatlah foto/video 360° atau istilah yang teknikalnya; panosphere.

Kamera ini jenis shoot dulu, adjust view kemudian (dalam app). Senang. Sebab kamera ini boleh ambil foto/video 360° jadinya korang boleh dapat view unik dan menarik yang mungkin tak boleh dapat kalau pakai kamera biasa.

Fitur paling aku suka kat kamera ini ialah hyperlapse. Memang Gopro baru pun ada, tapi Insta360 one X punya video terhasil lagi smooth (motion blur) dan cun pada aku.

Apa pun korang usha la dulu video atas tu, initial thoughts aku syiok sendiri je

Kalau korang rasa nak beli, boleh check out TS Camera (Lazada Affiliate)

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *