nd filter untuk gopro

Motion Blur? Gunakan ND Filter untuk Gopro

Kalau korang dah mula shooting exposure manual dengan Gopro, mungkin dah boleh applikasi ND Filter untuk Gopro korang, baru dapat Motion Blur..

Kebetulan aku ke KK baru ni dengan dak Black atas urusan permit kerja. Sementara kena tunggu 3 hari kat sana, aku bikin vlog ini untuk share dengan korang la macam mana setup kamera vlog Gopro.

Kalau korang shoot exposure manual, bila FPS 24, Shutter 48, ISO 100 korang akan dapat over-exposure, jadi kita pakaikan sunglass untuk Gopro ni.

So, bila shutter speed ikut 180 rule baru la boleh dapat Motion Blur.

Kot korang berminat, list semua barang dalam video ni aku senaraikan kat bawah (Lazada Affiliate):

  1. Gopro Hero 6 black
  2. Madpro Hero 5/6 aluminium housing
  3. JJC variable ND filter 52mm
  4. Gopro Hero 6 mic adapter
  5. Edutige mini mic (omnidirectional)
  6. Manfrotto mini tripod
0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *