DJI SPARK setting camera untuk beginner

Ok, korang baru je beli drone baru, tapi tak tahu sangat mana nak start? Kali ni aku nak tunjuk macam mana DJI spark setting personal aku..

Kalau untuk kerja, aku prefer pakai Phantom 4 pro v2. Solid, kameranya pun lagi kualiti. Tapi, kalau setakat untuk guna sendiri, ambil video aerial jalan² ok dah pakai DJI Spark.

Tinggal lagi kau nak kena reti sikit la buat adjustment, bagi senang sikit nanti nak edit bagi video nampak cantik.

Aku beli and pakai drone kecil ni sebab mudah bawa ke mana². Saiznya kompak, jadi senang aku nak pack ke dalam beg untuk travel ke, untuk hiking ke.

Masa itu, belum keluar Mavic Air lagi. Geram je.

Kalau nak beli DJI Spark combo, boleh usha kat Droneskaki (Lazada Affiliate)